Sinterklaas op de tractor naar Bilthoven

Onze goedheiligman arriveerde in een heuse John Deere op het Emmaplein.

24 november 2019

Op de tractor naar Bilthoven

In navolging van de duizenden boeren die recent Bilthoven per tractor bezochten, kwam Sinterklaas afgelopen zaterdag op een heuse John Deere aan op het Emmaplein.

Boer Lammert uit Groenekan hielp Sinterklaas uit de brand toen bleek dat Sint zijn nieuwe paard, Ozosnel, niet naar Bilthoven kon komen. Groot, zwaar, log, een ‘dier wat’…..Zwarte Piet begreep niet wat Sinterklaas bedoelde toen hij hem informeerde over het alternatieve vervoersmiddel en ging er van uit dat Sinterklaas op een olifant zou arriveren. Het bleek uiteindelijk een glimmende trekker te zijn die veel bekijks trok. Sint, vergezeld van opa Piet en een jong pietje voor op de trekker en een stralende boer Lammert in de cabine reden rond de klok van 14 uur over de Soestdijkseweg naar het centrum. Boer Lammert had Sinterklaas wel moeten beloven linea recta naar het centrum te rijden en niet eerst via het RIVM.

Deze, niet alledaagse, aanblik en Sint zijn reactie op het ritje naar het centrum, toverde bij het massaal toegestroomde publiek een grote  lach op het gezicht. De gemoedelijke en gezellige sfeer op het Emmaplein bleek uiteindelijk door het gehele centrum te vinden. Vanaf het Emmaplein trok de stoet al wandelend door het centrum en winkelcentrum de Kwinkelier. Sinterklaas had voor menig kind, groot en klein, tijd voor een praatje, een foto of een aai over het hoofd. Maar ook voor de lokale ondernemers had hij tijd en oog.

De entertainment en de muziekpieten vermaakten ondertussen het publiek en het winkelpersoneel. De gratis poffertjes, chocomelk en de door de Lidl gesponsorde wortels voor Ozosnel vonden gretig aftrek. Het bezoek aan Bilthoven werd afgesloten met een gezellige after party van opa Piet in de Julianaschool. Voor het invallen van de avond kwam Sinterklaas daar ook nog even langs. Bij vertrek liet hij weten snel weer naar Bilthoven te komen want zoals hij zei” “oh….kom er eens kijken. Bilthoven wordt steeds leuker en aantrekkelijker.”

Meer Nieuws & Events

Bekijk al ons nieuws

21/12/2022

Levende Kerststal Paviljoen

23/12/2022 transformeert het Paviljoen aan Vinkenplein 1 in een levende Kerststal

09/12/2022

The Residence in Bilthoven is volledig verhuurd

Laatst beschikbare woning van luxe wooncomplex The Residence verhuurd!

23/11/2022

Sinterklaasintocht centrum Bilthoven

Hoor wie klopt daar kinderen…

17/11/2022

Enquête voor centrum Bilthoven

Laat ons weten wat je vindt!

09/11/2022

Opening restaurant 't Zusje

Een smakelijke toevoeging.

02/10/2022

Nieuwe huurders Kwinkelier: Retail en fitness

Retail en fitness vullen de Kwinkelier aan

Action, Basic Fit en een nieuwe HEMA vullen de Kwinkelier aan.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.