De Biltse Schooldag van de duurzaamheid

Spelenderwijs leren over duurzaamheid van 6 t/m 15 oktober

De Week Van De Duurzaamheid – 9 t/m 13 oktober 2023

De Biltse Schooldag van de duurzaamheid

Dagelijks kom je tegenwoordig in aanraking met termen als klimaatverandering en duurzaam. Via het nieuws, reclames, sociale media, om maar een paar kanalen te noemen. De urgentie en het belang worden wel duidelijk gemaakt, maar wat houdt het precies in en wat kun jij doen? Welke impact heeft dit op de toekomst? Inwoners van gemeente De Bilt hebben het initiatief genomen om middels De Biltse Schooldag van de duurzaamheid kinderen op basisscholen van groepen 5 t/m 8 spelenderwijs antwoord te geven op deze vragen.

Problemen als achteruitgang van de biodiversiteit, klimaatverandering, energietransitie, veilige leefomgeving, stijgende armoede en een toename van vluchtelingen, vragen om globale bewustwording en gedragsverandering. Om dergelijke kwesties het hoofd te bieden moet iedereen, stuk voor stuk, anders gaan eten, anders produceren, anders met afval omgaan, anders reizen en misschien zelfs ook wel anders met geld omgaan.

Om het vraagstuk rondom duurzaamheid tastbaar te maken zijn er 17 doelen opgesteld door landen die bij de Verenigde Naties (VN) zijn aangesloten voor de periode van 2015 tot 2030. Dit zijn de Sustainable Development Goals. Deze leggen uit wat duurzaamheid betekent. Voor De Biltse Schooldag van de duurzaamheid zijn deze Global Goals vereenvoudigd en vertaald naar 7 Junior Global Goals. Namelijk:

  • Gezond & Happy
  • Beter Benutten
  • Schone Energie
  • Schone Natuur
  • Gezonde Bron
  • Alles Rond
  • Goed Met Geld

 

Deze Junior Global Goals geven kinderen houvast en inzicht. In de gastlessen en excursies die De Schooldag van de duurzaamheid organiseert staan interactie en beleving centraal. Hierdoor worden kinderen aan het denken gezet en geïnspireerd om in hun eigen leven actie te ondernemen en ook hun omgeving hierin te stimuleren.

Voor de deelnemende scholen is een levendig programma bedacht die in gemeente De Bilt van 6 t/m 15 oktober plaatsvindt. Naast diverse gastlessen is er ook een fantastische Junior Global Goals Speurtocht opgezet die door het centrum van Bilthoven zal lopen. Verder wordt er een mooi voorbeeld van de kracht van lokaal samenwerken gegeven aan de hand van de duurzaam ontwikkelde Biltse Tomatensoep en kunnen kinderen meedoen aan een workshop ‘klimaatdichten’, waarna de mooiste gedichten gepubliceerd worden.

Lees meer over de Junior Global Goals.
Lees meer over de Sustainable Development Goals.
Blijf op de hoogte van De Biltse Schooldag van de duurzaamheid.

Meer Nieuws & Events

Bekijk al ons nieuws

13/12/2023

De Biltse ondernemer van het jaar 2023

Jacqueline Teunissen, gefeliciteerd met deze fantastische prijs!

28/11/2023

De Sinterklaasintocht was een feestje

Met Sinterklaas, Pieten en zoete en muzikale verassingen

15/11/2023

Welkom Sint en Piet!

Kom naar de intocht van Sinterklaas op 25 november 2023

10/10/2023

Smullen en Shoppen

Geniet van een dagje uit in Bilthoven centrum op zaterdag 14 oktober. Proef lokale producten in je favoriete winkel!

09/10/2023

De Biltse Schooldag van de duurzaamheid

Spelenderwijs leren over duurzaamheid van 6 t/m 15 oktober

20/05/2023

Persbericht: evenement winkelcentrum de Kwinkelier 19 mei 2023

Vrijdag 19 mei beleefde Bilthoven de Kwinkelier

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.